Edit Content

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

start date 26/03/2018
map icon Zlatibor

Veliko Savetovanje, Mona Zlatibor, 26.-29. marta – JAVNE NABAVKE, JPP, Obrazovanje

Veliko Savetovanje, Mona Zlatibor, 26.-29. marta – JAVNE NABAVKE, JPP, Obrazovanje

U hotelu Mona na Zlatibotu održano je veliko Savetovanje „Zlatibor u Centru“, od 26. do 29, marta, pred skoro 200 učesnika. U fantastičnoj atmosferi u 4 dana koliko je trajalo Veliko Savetovanje, gotovo 200 učesnika aktivno je učestvovalo u iscrpnim predavanjima interaktivnim pristupom, a trećeg dana u okviru Okruglih stolova, zajedno sa Predavačima vodilo debatu oko aktuelne problematike iz oblasti javnih nabavki, javno privatnog partnerstva i koncesija, ali i oblasti obrazovanja i vaspitanja. Predavači na savetovanju su bili: Prof. Marko Špiler – Centar za menadžment, Institut za javni menadžment, Miloš Jović – Uprava za javne nabavke, Branimir Blagojević – Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavke, Andrijana Jovanović – Republička komisija za javno-privatno patnerstvo i koncesije, Aleksandra Litričin – Advokat, dugogodišnji Sekretar Republičke komisije za zaštitu prava, Slavica Jašić – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Prof. Steve Quarrie – International consultant, “Strength for Food” Project, Nikola Živančević – Centar za menadžment nabavki.

 

Prvog dana, u ponedeljak 26. marta, Savetovanje je otvorio Prof. Marko Špiler, najavivši predstojeće izmene Zakona o javnim nabavkama uz kritiku određenih elemenata, kao i predloge u cilju adekvatnog uređivanja ove oblasti. Potom je Miloš Jović, predstavnik Uprave za javne nabavke, predstavio novine u domenu novog Zakona o javnim nabavkama u sjajnom i emotivnom nastupu koji je aplauzom ispratila prepuna sala na Zlatiboru. U istom ritmu nastavlja Branimir Blagojević, predstavnik Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koji je izvanredno definisao nove aspekte Zakona o javnim nabavkama, pritom analizirajući Direktive EU uz navođenje primera iz prakse. Usledila je neophodna kafe pauza. Andrijana Jovanović, zamenim Predsednika Republičke komisije za javno-privatno patnerstvo i koncesije, je nizom fantastičnih primera i definisanjem ovog instituta još jednom pokazala da predstvalja sinonim za oblast javno-privatnog patnerstva i koncesija na ovim prostorima.  Slavica Jašić, predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u nastavku u produženom izlaganju, strpljivo je odgovorala na desetine pitanja zainteresovanih učesnika, koji su iskoristili njeno fantastično znanje iz prakse i spremnost da strpljivo odgovori na svako pitanje.

Drugi dan, u utorak 27. marta, imao je još naporniji i program. Jović, Špiler i Blagojević su praktično imali iste teme, ali imajući u vidu njihovu aktuelnost i sadržaj, morali su da ih podele u dva dela. Miloš Jović, predstavnik Uprave za javne nabavke, nastavio je da analizira novine u domenu novog Zakona o javnim nabavkama, izvanredno objasnivši funkcionisanje sistema javnih nabavki u smislu postupka donošenja novog Zakona. Potom se nadovezuje Branimir Blagojević, predstavnik Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koji je takođe nastavio sa definisanjem svih elemenata novog Zakona o javnim nabavkama, a svaki aspekt upoređivao i objašnjavao implikacije Direktiva EU na nacrt novog Zakona, uz navođenje primera iz prakse. Prof. Marko Špiler, nastavlja da definiše i kritikuje brojne elemente predstojećih izmene Zakona o javnim nabavkama, uz kritički osvrt na niz elemenata, kao i predloge u cilju adekvatnog uređivanja ove oblasti, a radi otklanjanja negativnih posledica u praksi. Usledila je kafe pauza, nakon koje Aleksandra Litričin, advokat i dugogodišnji Sekretar Republičke komisije za zaštitu prava, detaljno analizira praksu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, uz navođenje brojnih primera i odgovore na pitanja učesnika, po ko zna koji put pokazavši da je u Srbiji u domenu zaštite prava verovatno vodeći praktičar i stručnjak. Slavica Jašić, predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nastavila je sa sjsjnim prektičnim predstavljanjen elemenata seta zakona iz oblasti Obrazovanja i vaspitanja, nakon čega je usledio ručak. Nakon toga, sjajni mladi Nikola Živančević, vodeći stručnjak Centra za menadžment nabavki, po običaju duplo duže od predviđenog vremena strpljivo odgovara na desetine pitanja učesnika iz oblasti javnih nabavki u ustanovama obrazovanja i vaspitanja.

Treći dan, 28. marta, sastojao se od niza okruglih stolova, koji su definisali najaktelnije teme iz oblasti koje obuhvata Savetovanje. Dr Marko Špiler i Aleksandra Litričin su od 10:00 do 11:30 bili moderatori Okruglog stola sa temom – Nacrt Zakona o javnim nabavkama, a debata je morala da bude prekinuta jer je sledio novi okrugli sto, iako je utisak da je za 90 minuta bilo urađeno možda 10% onoga koliko je otvorenih pitanja ostalo i trebalo da bude interaktivno analizirano u narednom periodu. Usledila je Andrijana Jovanović koja je uz pomoć Dr Marka Špilera i Aleksandre Litričin briljantno vodila okrugli sto iz veoma aktuelne oblasti javno privatnog partnerstva i koncesija. Treći okrugli sto je počeo u 12:00 i trajao je i duže od predviđenog. Ovde je Nikola Živančević uveo učesnike u temu jevnih nabavki iz oblasti ustanova obrazovanja i vaspitanja. A potom je Prof. Steve Quarrie – International consultant, “Strength for Food” Project coordinator, uz Ratka Bojovića iscrpno definisao temu unapređenja nabavke hrane u ustanovama obrazovanja i vaspitanja.

Ono što naročito karakteriše Savetovanja CMN-a, jeste izuzetan nivo koordinacije i spremnosti svih predavača i učesnika na saradnju u toku svih dana Savetovanja. Tri muzičke večeri uz svečanu večeru posebno doprinose tome. U toku narednih par dana pripremićemo i celokupnu GALERIJU.

https://www.ekapija.com/event/2051773/dd

KAPACITET HOTELA MONA SKORO POPUNJEN. Za učesnike koji se odluče za apartmanski smeštaj, ovo su cene za učesnike koji će biti smešteni van hotela, za korišćenje Hotelskih usluga :
– doručak – 770 rsd
– večera – 1.089 rsd
– lagani ručak – 600 rsd
– 4 pića uz svečanu večer – 600 rsd
– kafe pauza (kafa, voda) – 180 rsd

Marko Špiler

Centar za menadžment d.o.o.

Event TAGs

2018

Share on Social

  • Lokacija: Zlatibor

Detalji

  • Event Venue Lokacija: Zlatibor
  • Organizer Predavač: Marko Špiler
  • Category Kategorija: 2018 Arhiva
  • Email Email:
  • Designation Organizator: Centar za menadžment d.o.o.
CMN – seminari, izdavaštvo, konsalting Centar za menadžment d.o.o. Beograd – Centar za menadžment nabavki – Institut za javni menadžment

Korisni linkovi

Pratite nas