Edit Content

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

start date
map icon Banja Koviljača

Veliki seminar, ROYAL SPA Banja Koviljača, 18.-21. oktobar

Veliki seminar, ROYAL SPA Banja Koviljača, 18.-21. oktobar

TRADICIONALNO NAJBOLJE OCENJENI SEMINAR, TREĆI PUT NA ISTOM MESTU I U ISTO VREME – 18.-21. oktobra – u Kraljevskom „Royal Spa“ – Banja Koviljača. održan je pred oko 150 učesnika. Tema predavanja bile su: JAVNE NABAVKE – JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO – USTANOVE OBRAZOVANJA I VASPITANJA.
• Savetovanje je održano u savršenom ambijentu za rad i odmor – u jednom od najlepših welness centara, u Kraljevskoj Banji Koviljači, na obali Drine, u hotelu „Royal Spa“ * * * * i podeljeno u tri tematska dana, od 18. do 21. oktobra 2018. godine, a predavanja su održali najeminentniji predavači iz navedenih oblasti. Kao i uvek bila je besplatna kotizacija za pretplatinike časopisa u izdanju CMN!!! Predavači na savetovanju bili su:

Dr Marko Špiler – Osnivač CMN, prof. univerziteta i ss., međunarodni konsultant (UNDP), naučni saradnik RAEN
Miloš Jović – Uprava za javne nabavke, samostalni savetnik
Branimir Blagojević – Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki
Jasmina Milenković – Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki
Biljana Antić – Prosvetna inspekcija
Andrijana Jovanović – zamenik Predsednika Komisije za Javno privatno partnerstvo Republike Srbije
Nikola Živančević – Centar za Menadžment nabavki, konsultant iz oblasti javnih nabavki

Učesnicima seminara je po dolasku podeljen časopis „Menadžment javnih nabavki“, broj 4/2018, prezentacije predavača, i na kraju sertifikat o učešću na savetovanju. Prvog dana Savetovanja, nakon dolaska, prijavljivanja učesnika, podele materijala, usledio je ručak, nakon kog je održano Otvaranje savetovanja i uvodna reč Organizatora. Učesnici su bili nestrpljivi da čuju najaktuelnija izlaganja o Novom Zakonu o javnim nabavkama, koje je prvo održao Branimir Blagojević, na temu: Nacrt novog Zakona o javnim nabavkama. Nakon toga je dr Marko Špiler nastavio predavanje na istu temu: Nacrt novog Zakona o javnim nabavkama. Nakon pauze za kafu, sledi predavanje Andrijane Jovanović,  Javno privatno partnerstvo i koncesije u Srbiji, a potom Nikola Živančević izlaže iscrpno temu: Javne nabavke u ustanovama obrazovanja u praksi. Imajući u vidu aktuelnost navedenih tema, usledila su brojna pitanja i odgovori, pa su učesnici zasluženo otišli na večeru nakon koje je usledilo prvo muzičko veče.

U petak, 19.10.2018., program je bio naporan, pa je nakon doručka, Andrijana Jovanović imala sjajno predavanje sada sa aspekta primera u praksi –  Praksa Republičke komisije za JPP i koncesije. Nakon toga, briljantni i čini se nikada nadahnutiji Branimir Blagojević nastavlja o aktuelnj temi – Nacrtu novog Zakona o javnim nabavkama, nakon čega je učesnicima trebala pauza za kafu, ali program nastavlja istim tempom jer dr Marko Špiler elaborira na istu temu čime je zaokružena priča o najavi Novog Zakona. Potom Nikola Živančević i sjajnom interaktivnm predavanju priča o  Nepravilnostima u postupcima javnih nabavki, na šta se nadovezuju brojna pitanja i odgovori. Sledi ručak i izlet za učesnike – Kraljevska Banja Koviljača (sa vodičem). Posle toga učesnicima je prijala večera ali i drugo muzičko veče.

Subota, 20.10.2018., treći dan savetovanja i nove teme – nakon doručka i uvodne reči Zorana Jevtića, predsednika Opštine Mali Zvornik, uvek izvanredni Miloš Jović drži predavanje o Stručnoj oceni ponuda. Nakon Jovića, sa fenomenalnom pripremom prilagođenom učesnicima prisutnim na seminaru, Jasmina Milenković govori o Praksi Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Sledi pauza za kafu, nakon čega se sala puni predstavnicima ustanova obrazovanja i vaspitanja, jer Biljana Antić, kao i uvek briljantno govori o Aktuelnostima u inspekcijskom nadzoru u ustanovama obrazovanja i vaspitanja. Sledi panel diskusija koju vode zajedno: Dr Marko Špiler, Jasmina Milenkovć, Miloš Jović, Nikola Živančević i Biljana Antić o  Aktuelnostima u sistemu javnih nabavki Republike Srbije. Pitanja su bila neiscrpna pa se kasnilo na ručak. Logično su usledile slobodne aktivnosti i konsultacije sa predavačima, a potom i velika Svečana večera i muzičko veče, o kom neravno ovde ne možemo pisati…..

Nedelja, 21.10.2018., donela je nakon doručka i kasne odjave sa korišćenjem spa centra – odlazak učesnika… do naredne godine…

 

Marko Špiler

Centar za menadžment d.o.o.

Event TAGs

2018

Share on Social

  Short Details

  • Event Venue Event Venue: Banja Koviljača
  • Organizer Organizer: Marko Špiler
  • Category Category: 2018 Arhiva
  • Email Email:
  • Designation Designation: Centar za menadžment d.o.o.
  CMN – seminari, izdavaštvo, konsalting Centar za menadžment d.o.o. Beograd – Centar za menadžment nabavki – Institut za javni menadžment

  Korisni linkovi

  Pratite nas