Edit Content

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

start date 26/10/2017
map icon Kraljevo

Tri savetovanja u jednom – u Kraljevskom „Royal Spa“ – 26. do 29. oktobra

Tri savetovanja u jednom – u Kraljevskom „Royal Spa“ – 26. do 29. oktobra

Posle tačno godinu dana od prethodnog, organizovali smo do sada verovatno najveći projekat seminara – savetovanja,  u Kraljevskom „Royal Spa“ (Banja Koviljača) – pred više od 160 učesnika. Teme Savetovanja su bile više nego aktuelne: JAVNE NABAVKE – USTANOVE OBRAZOVANJA – JAVNA PREDUZEĆA i JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO.

Savetovanje je bilo podeljeno u tri tematska dela, koji su se održavali po vremenskim blokovima, od 26. do 29. oktobra 2017. godine, a predavanja su održali najeminentniji predavači iz navedenih oblasti.

Prvog dana, koji je nadahnuto i šarmantno otvorio Predsednik Opštine Krupanj – Ivan Isailović, nakon uvodne reči Dr Marka Špiler, predavanje je održao Špiler, na temu problematike javnih nabavki u ustavnovama obrazovanja i vaspitanja. Potom je iscrpno i značajno izlaganje, na temu novog zakonodavnog okvira u obrazovanju i vaspitanju imala Dr Slavica Jašić. Vlado Krivokapić je definisao pregovarački postupak sa ciljem zaključenja okvirnog sporazuma, a Nikola Živančević javnu nabavku ekskurzija i đačkih putovanja.

Drugi dan otvara Zoran Jevtić, Predsednik Opštine Mali Zvornik, ističući veliko gostoprimstvo koje krasi ljude iz ovih krajeva, ali i značaj problematike javnih nabavki. Potom je veoma posećeno izlaganje imao Saša Varinac, anakon toga veoma aktuelnu i značajnu temu – Javno privatno partnerstvo i koncesije, nadahnuto definisala Andrijana Jovanović. Dr Marko Špiler se bavio Forenzičkim pristupom Direktivama EU o javnim nabavkama, a Aleksandra Litričin je pre Nikole Živančevića, koji se bavio nabavkom goriva, održala predavanje o sprovođenju postupka (dodeli ugovora) javno privatnog partnerstva kroz postupak javne nabavke.

Treći dan su obeležila fantastična izlaganja o potencijalnim problemima koje nam donosi novi Zakon o javnim nabavkama, analizirajući EU Direktive, koje su održali Branimir Blagojević i Miloš Jović. Sala je u tim trenucima bila tesna da primi sve zainteresovane učesnike iako je dan u Banji Koviljači i prelepom Spa centru bio sunčan. A potom Biljana Antić okuplja sve prisutne iz oblasti obrazovanja i vaspitanja, uz niz pitanja koja su dugo trajala, a na koje je strpljivo odgovarala, analizirajući praksu Prosvetne inspekcije. Na to se nadovezuje i Ljiljana Simović u takođe sjajnom izlaganju o novom zakonodavnom okviru. Aleksandra Litričin potom analizira najnoviju praksu Republičke komisije za zaštitu prava, a Dr Marko Špiler na zahtev učesnika priča o okvirnom sporazumu.

Potom sledi tradicionalna dodela sertifikata koja je kao i uvek donela sjajnu atmosferu i pokazala koliko je ekipa koja drži predavanja na ovom seminaru jedinstvena, kako u profesionalnom delu, tako i u protokolarnim momentima, gde se videlo da su predavači i učesnici zapravo zajedno na istom zadatku i koliko stvaranje prijateljstava na ovakvim skupovima predstavlja značajan aspekt.

Ono što je obeležilo ovaj seminar jesu komentari učesnika da nigde nisu naišli na takvu atmosferu, vrhunski rad i profesionalizam u toku sesija, a sjajno druženje u ostalim periodima. Neki učesnici koji su po prvi put bili na našim seminarima pitali su: „Zašto se ovde svi ljube pri dolasku kao da su rod“. Za pretplatnike časopisa „Menadžment javnih nabavki“ kotizacija je bila BESPLATNA! Ocene učesnika bile su fantastične, a cene aranžmana u Hotelu Royal Spa koje je Organizator obezbedio daleko ispod tržišnih. Sjajno osoblje i izvrsna hrana na bazi punog pansiona bili su na nivou ovog sjajnog skupa. Korišćenje Spa i Welness centra, se podrazumevalo, a izveštaj sa  tri muzičke večeri (svečane večere), neće biti objavljen. Organizator je obezbedio i prevoz na relaciji Beograd – Banja Koviljača – Beograd (za učesnike savetovanja – od stana do hotela i nazad).

Izveštaj Krupanj

Hvala i vidimo se uskoro!

 

Marko Špiler

Centar za menadžment d.o.o.

Event TAGs

2017

Share on Social

  • Lokacija: Kraljevo

Detalji

  • Event Venue Lokacija: Kraljevo
  • Organizer Predavač: Marko Špiler
  • Category Kategorija: 2017 Arhiva
  • Email Email:
  • Designation Organizator: Centar za menadžment d.o.o.
CMN – seminari, izdavaštvo, konsalting Centar za menadžment d.o.o. Beograd – Centar za menadžment nabavki – Institut za javni menadžment

Korisni linkovi

Pratite nas