Edit Content

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

start date 13/10/2016
map icon Banja Koviljača

Savetovanje u Banji Koviljači – prvi dan

Savetovanje u Banji Koviljači – prvi dan

Pred preko 120 učesnika, na predavanjima koja je održalo 9 predavača, u tri dana, koja su pojedinačno otvorila 3 gradonačelnika – održan je jedan od najvećih projekata seminara (savetovanja) kod nas. Savetovanje je održano u savršenom ambijentu za rad i odmor – u jednom od najlepših welness centara na ovim prostorima, u Kraljevskoj Banji Koviljači, na obali Drine, u hotelu „Royal Spa“ * * * *. Cena kotizacije za pretplatnike časopisa Menadžment javnih nabavki je BESPLATNA!!! Savetovanje je bilo podeljeno u tri tematska dana, od 13. do 16. oktobra 2016. godine. Prvi dan, 13.10. bio je tematski posvećen oblastima: javne nabavke, javno-privatno partnerstvo, javna preduzeća. Savetovanje je, nakon uvodnog obraćanja Dr Marka Špilera, direktora i osnivača „Centra“, zvanično otvorio Gradonačelnik Grada Loznice Vidoje Petrović.

Nakon uvodnog izlaganja, predavanje je održala Andrijana Jovanović, zamenik Predsednika Komisije za Javno privatno partnerstvo Republike Srbije, na temu: Praksa Republičke – Komisije za javno privatno partnerstvo i koncesije. Imajući u vidu aktuelnost teme i izvrsno predavanje Andrijane Jovanović, učesnici su imali niz pitanja u toku rada, ali i tokom celog Savetovanja.

Potom je predavanje na temu iz slične oblasti: Zakon o javno privatnom partnerstvu i koncesijama – priprema predloga projekta JPP ili predloga koncesionog akta zapaženo podržala Aleksandra Litričin, advokat, dugogodišnji načelnik analitike, saradnje sa domaćim i međ. organima i doskorašnji sekretar Rep. komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Tema predstavlja osnov za sprovođenje postupka Javno privatnog partnerstva, odnosno koncesije, što je ovo predavanje učinilo naročito interesantnim.

Nakon pauze za kafu, Dr Marko Špiler, je dodao i finalni deo u mozaik postupka Javno privatnog partnerstva, predavanjem: „Javno privatno partnerstvo – sprovođenje postupka izbora privatnog partnera/dodele koncesije“, čime su učesnici dobili kompletnu sliku o zakonodavnom okviru i praksi u ovoj aktuelnoj oblasti.

Nikola Živančević je potom održao izuzetno aktuelno predavanje na temu: „Javne nabavke u ustanovama obrazovanja – ekskurzije i đačka putovanja„, što je izazvalo izvrstan sinergetski efekat u radu sa učesnicima uz brojne analize primera iz prakse u ovoj oblasti.

 

Učesnicima se obratila i Bojana Ristić, PR „Fakulteta za menadžment“ Univerziteta „Union Nikola Tesla“, promovišući master smer „Menadžment javnih nabavki“, koji koordinira profesor Špiler, a pritom su učesnici dobili promotivnih 10% popusta za školarinu, u skladu sa odlukom Dekana, Gorana Kvrgića.

Nakon  pitanja i odgovora, učesnici su otišli na zasluženu večeru, čime je završen prvi dan rada na Seminaru.

Marko Špiler

Centar za menadžment d.o.o.

Event TAGs

2016

Share on Social

  • Lokacija: Banja Koviljača

Detalji

  • Event Venue Lokacija: Banja Koviljača
  • Organizer Predavač: Marko Špiler
  • Category Kategorija: 2016 Arhiva
  • Email Email:
  • Designation Organizator: Centar za menadžment d.o.o.
CMN – seminari, izdavaštvo, konsalting Centar za menadžment d.o.o. Beograd – Centar za menadžment nabavki – Institut za javni menadžment

Korisni linkovi

Pratite nas