Edit Content

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

start date 28/08/2017
map icon Ivanjica

Savetovanje – „Školska godina 2017/2018 – POČETAK“

Savetovanje – „Školska godina 2017/2018 – POČETAK“

U prepunom hotelu „Park“ u Ivanjici, dan nakon „Nušićijade“, 28.-30. avgusta, pred preko 130 učesnika iz cele Srbije, održano je veliko savetovanje – „Početak školske godine 2017/2018.

Izveštaj „Blic“

Savetovanje je bilo primarno namenjeno zaposlenima u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, u cilju što kvalitetnije pripreme za prvi septembar – odnosno početak školske 2017/2018 godine.

Seminar su otvorili Pomoćnik Ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, gospođa Vesna Nedeljković, koja je nakon uvodne reči, „U susret školskoj 2017/2018. godini“, strpljivo odgovarala na desetine pitanja učesnika i pokazala pravi pristup i spremnost da razume i posavetuje svakog kolegu. Nakon toga, seminar je otvorio Zoran Lazović, Predsednik Opštine Ivanjica.

Izveštaj Infoliga

Zlatko Grušanović – Direktor Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, u veoma inspirativnom i posećenom izlaganju, predstavio je najaktuelnije segmente u funkcionisanju Zavoda.

Dr Slavica Jašić predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao deo tima pomoćnika Ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, gospođe Vesna Nedeljković, ali pre svega sjajan predavač i stručnjak u ovoj oblasti, diskutovala je u više navrata na najaktuelnije teme: Nacrt zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, Nacrt zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanja, Nastavni plan i program za 5. razred – novi nastavni program, Preduzetništvo u osnovnoj školi, Stručno uputstvo o formiranju odeljenja, Produženi boravak i  celodnevna  nastava, Bezbednost u školama itd.

Prof. dr Marko Špiler je otvorio nekoliko značajnih tema, primarno iz oblasti javnih nabavki (pripreme za donošenje novog Zakona o javnim nabavkama, javne nabavke u ustanovama obrazovanja i vaspitanja), ali se naročito dotakao krivične i prekršajne odgovornosti direktora ustanova, ali i učesnika u poslovima javnih nabavki u ustanovama obrazovanja, kao i odgovornosti pravnih lica u sistemu javnih nabavki.

Dr Gordana Stepić, predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, takođe deo tima pomoćnika Ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, gospođe Vesna Nedeljković, ali izvanredan predavač i stručnjak u ovoj oblasti, između ostalog je predstavila koncept Finansijske pismenosti u školama.

Nikola Živančević, ekspert Centra za menadžment nabavki, detaljno je analizirao naproblematičnije javne nabavke u ustanovama obrazovanja i vaspitanja – pre svega nabavku hrane i đačkih putovanja.

Stevan Davidović je ispred Ivanjičkih škola, pokazao koliko su ustanove iz ovog kraja napredovale u sprovođenju projekata, a posebno je analizirao projekat preduzetništva u školama.

Marko Špiler

Centar za menadžment d.o.o.

Event TAGs

2017

Share on Social

  • Lokacija: Ivanjica

Detalji

  • Event Venue Lokacija: Ivanjica
  • Organizer Predavač: Marko Špiler
  • Category Kategorija: 2017 Arhiva
  • Email Email:
  • Designation Organizator: Centar za menadžment d.o.o.
CMN – seminari, izdavaštvo, konsalting Centar za menadžment d.o.o. Beograd – Centar za menadžment nabavki – Institut za javni menadžment

Korisni linkovi

Pratite nas