Edit Content

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

start date 26/03/2017
map icon Beograd

Rektorat Beogradskog univerziteta – jednodnevni seminar o javnim nabavkama!

Rektorat Beogradskog univerziteta – jednodnevni seminar o javnim nabavkama!

U svečarskoj, novogodišnjoj atmosferi, u svečanoj sali Rektorata Beogradskog univerziteta, u organizaciji Centra za menadžment nabavki, u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu, održan je seminar, kom su ekskluzivno pravo prisustva imali pretplatnici časopisa „Menadžment javnih nabavki“ i zaposleni na Beogradskom univerzitetu. Kotizacija je bila besplatna za pretplatnike časopisa „Menadžment javnih nabavki“, kao i učešće na na novogodišnjem koktelu u klubu Rektorata Beogradskog univerziteta (Kapetan Mišino zdanje, Studentski trg 1, Beograd), na kom su učesnici nastavili druženje po završetku zvaničnog dela seminara.

Obrađene su trenutno najaktuelnije teme: Planiranje, zbog obaveze Naručilaca da donesu Finansijski plan i Plan javnih nabavki u Zakonskim rokovima, kao i Aktuelnosti iz Uprave za javne nabavke.

Seminar je otvorila, Prorektor Nada Kovačević, istakavši značaj javnih nabavki u profesionalnom i akademskom smislu i napomenuvši da je ovo prvi put da se u Rektoratu organizuje ovakva vrsta predavanja, za zaposlene u administraciji na Univerzitetu.

Potom se učesnicima obratio prof. dr Marko Špiler, čestitavši svim učesnicima protekle praznike i istakavši da Centar organizacijom  ovakve vrste skupa i druženja nakon skupa, uvodi nove manire u poslovanju u ovoj oblasti.

Špiler je potom održao predavanje na temu: Plan javnih nabavki i plana nabavki na koje se Zakon ne primenjuje za 2017. godinu – priprema, donošenje i usklađivanje sa Finansijskim planom, detaljno izloživši trenutno najaktuelniju temu, uz konstantnu interakciju i davanje odgovora na pitanja učesnika.

Potom je Nikola Živančević, detaljno predstavio uvek aktuelnu temu: Usklađivanje internog akta sa procedurama iz oblasti javnih nabavki, izvršenje ugovora i sprečavanje prekršaja (najčešća pitanja i greške naručilaca u praksi, primeri dobre i loše prakse), uz niz pitanja na koja je odgovarao i davao predloge za definisanje elemenata ovog dokumenta.

Branko Kljaić je predetavio inovacije u izradi Softvera za sprovođenje posupaka javnih nabavki i izvršenje ugovora (razvijen sa „Fakultetom organizacionih nauka i Centrom za menadžment nabavki).

 

Nakon pauze za kafu i Revitu, rad je nastavljen predavanjem koje je održao Rastislav Čeh (Grad Beograd, Sekretarijat za privredu, Uprava za cene) na temu: Finansijski plan za 2017. godinu – priprema, elementi, donošenje.

Veliki broj učesnika je s nestrpljenjem čekao predavanje koje je održao Miloš Jović, na temu: Javne nabavke – odgovori na pitanja iz prakse Uprave za javne nabavke. Pitanja su bila neiscrpma, pa su nastavljena i nakon formalnog ela seminara.

Usledio je „Novogodišnji“ koktel u organizaciji Centra, u klubu Rektorata Beogradskog univerziteta, kao zahvalnost na poverenju u prethodnoj i uvod u uspešnu narednu godinu.

Marko Špiler

Centar za menadžment d.o.o.

Event TAGs

2017

Share on Social

  • Lokacija: Beograd

Detalji

  • Event Venue Lokacija: Beograd
  • Organizer Predavač: Marko Špiler
  • Category Kategorija: 2017 Arhiva
  • Email Email:
  • Designation Organizator: Centar za menadžment d.o.o.
CMN – seminari, izdavaštvo, konsalting Centar za menadžment d.o.o. Beograd – Centar za menadžment nabavki – Institut za javni menadžment

Korisni linkovi

Pratite nas