Edit Content

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

start date 18/12/2015
map icon Pančevo

Predavanje u Pančevu – VIDEO

Predavanje u Pančevu – VIDEO

http://rtvpancevo.rs/Vesti/Lokal/edukacija-o-javnim-nabavkama-u-gradskoj-upravi.html

Edukacija o javnim nabavkama u Gradskoj upravi

PANČEVO, 18. decembar 2015. (TV Pančevo) – Na inicijativu Saveta za obrazovanje pančevačkog Gradskog odbora Srpske napredne stranke, u Gradskoj upravi organizovana je tribina na kojoj su rukovodioci obrazovnih, ali i drugih ustanova koje sprovode javne nabavke, mogli da dobiju više informacija o novom zakonu. Nikola Popović, predsednik Saveta za obrazovanje pančečvačkog SNS-a, rekao je da je cilj ovog predavanja da se zainteresovani lakše i brže informišu o promenama Zakona, kako bi mogli da se prilagode na vreme, u cilju što boljeg sprovođenja javnih nabavki. ShareThis

Mnoga preduzeća i ustanove imaju problem sa realizacijom javnih nabavki. Nije redak slučaj da javne nabavke „padnu”, kako se to popularno kaže, zato što se ne znaju procedure. To je bio razlog, istiće Nikola Popović, predsednik Saveta za obrazovanje u Gradskom odboru SNS u Pančevu da se organizuje tribina o promenama u Zakonu o javnim nabavkama.

‒ Obilazeći razne škole, kulturne ustanove i javna preduzeća, videli smo da postoje mnogi problemi u vezi sa javnim nabavkama, primenom Zakona o javnim nabavkama i njegovoj implementaciji ‒ rekao je Nikola Popović.

Greške u realizaciji javnih nabavki nisu nemoguće, objašnjava i Marko Špiler, direktor Centra za menadžment nabavki. Pre svega, zbog toga što su promene Zakona o javnim nabavkama česte, a oni koji sprovode te javne nabavke, ne uvek i ne tako brzo, prilagodljivi.

‒ Greši se u svakom segmentu – od planiranja, sprovođenja, do izvršenja. Tome i služi interna kontrola javnih nabavki. Greške u svakom segmentu je moguće sprečiti, ali treba čitati, Mislim da treba shvatiti veliki značaj konstantne edukacije u oblasti javnih nabavki. Zakoni se menjaju. U školama ljudi obavljaju posao sekretara i šefa računovodstva. Dva čoveka rade nešto što u javnom preduzeću radi njih 50. I u velikom su problemu. Imaju jednaku odgovornost, a i kaznene odredbe su praktično iste ‒ kaže Marko Špiler, direktor Centra za menadžment nabavki.

Tribina u Gradskoj upravi bila je namenjena pre svega rukovodiocima škola, jer često baš obrazovne ustanove imaju problema sa javnim nabavkama. Primer su i ekskurzije. Iako je prvo polugodište pri kraju, Nikola Popović kaže da nije kasno.

‒ Iskreno se nadam da jeste, a i gospodin Špiler će kasnije biti dostupan pravnicima i direktorima obrazovnih ustanova za različita pitanja ‒ dodao je Popović.

I saradnja lokalnog nivoa sa višim instancama je važna da bi se rešili problemi koje mogu da imaju obrazovne i ustanove kulture u toku javnih nabavki. To je i razlog što je direktor Centra za menadžment nabavki Marko Špiler došao u Pančevo, a prvi kontakt sa rukovodiocima iz Pančeva je otvorio vrata i za dalju saradnju i za dobijanje tačnih i pravovremenih odgovora kada god ustreba.

Marko Špiler

Centar za menadžment d.o.o.

Event TAGs

2015

Share on Social

  • Lokacija: Pančevo

Detalji

  • Event Venue Lokacija: Pančevo
  • Organizer Predavač: Marko Špiler
  • Category Kategorija: 2015 Arhiva
  • Email Email:
  • Designation Organizator: Centar za menadžment d.o.o.
CMN – seminari, izdavaštvo, konsalting Centar za menadžment d.o.o. Beograd – Centar za menadžment nabavki – Institut za javni menadžment

Korisni linkovi

Pratite nas