Dr Marko Špiler na Panelu „Dan javnih nabavki – očekivanja od novog Zakona o javnim nabavkama“, u Kragujevcu

Prof. dr Marko Špiler govorio je na Panelu u orzanizaciji „Poslovnog udruženja ponuđača Srbije u postupcima javnih nabavki“, uz podršku Grada Kragujevca 30. novembra 2018. godine u hotelu „Kragujevac“, na jednodnevnoj Konferenciju „Dan javnih nabavki – očekivanja od novog Zakona o javnim nabavkama“, a u  sklopu realizacije Programa „Monitoring javnih nabavki – Dobra praksa, uspešne odluke“ koji je odobren od strane grada Kragujevca.

Osim CMN – partneri u realizaciji Programa su renomirani stručnjaci u ovoj oblasti: Tenderi doo Kragujevac, Unija poslodavaca Srbije, Centar za menadžment nabavki Beograd, Toplički centar za demokratiju i ljudska prava, adv. Vladimir Ivić, Transparentnost Srbija. Glavni ciljevi programa su povećanje konkurencije na tržištu kroz podnošenje većeg broja ponuda po postupku i racionalnije trošenje budžetskih sredstava. Cilj Konferencije je razmena iskustva o aktuelnoj praksi i razmena mišljenja o Nacrtu Zakona o javnim nabavkama kroz mogućnost primene u praksi, a kako bi se doprinelo unapređenju sistema javnih nabavki, poboljšanja privrednog ambijenta kako u gradu Kragujevcu, tako i na teritoriji cele države.

U okviru konferencije  održana je Panel diskusija sa sledećim temama: Šta nam donosi novi Zakon o javnim nabavkama (osvrt na Nacrt Zakona o javnim nabavkama) – očekivanja od novih zakonskih rešenja – u kojoj meri je privredni sistem Republike Srbije spreman na prilagođavanje Evropskim direktivama – najčešći problemi u praksi javnih nabavki – predlozi za unapređenje sistema javnih nabavki.

Ostavite odgovor