Branimir Blagojević

Branimir Blagojević rođen je 1985. godine u Novom Sadu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 2008. godine, a pravosudni ispit položio je 2012. godine. Međunarodne master studije Menadžment u javnim nabavkama na Univerzitetu Tor Vergata u Rimu završio je sa odlikom 2014. godine, kao stipendista Evropske banke za obnovu i razvoj.

Branimir je član Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki od decembra 2015. godine. Nakon završetka studija 2008. godine, karijeru je započeo u Narodnoj banci Srbije, gde je učestvovao u sprovođenju postupaka javnih nabavki, a zatim postao savetnik za pravne poslove javnih nabavki, zadužen za koordinaciju Grupe za sprovođenje postupaka javnih nabavki. U toku 2015. godine radio je i na mestu višeg savetnika u Centru za kontroling Narodne banke Srbije, u Odeljenju za strateško planiranje i kontrolu opravdanosti nabavki.

Takođe, član je pregovaračke grupe 5 – Javne nabavke, za pristupanje Republike Srbije Evropskoj uniji, u kojoj je izvestilac za podoblast Nabavke u oblasti odbrane, a član je i radne grupe za stručnu redakturu prevoda propisa Evropske unije u oblasti javnih nabavki.

Ostavite odgovor