Obuka za za službenika za javne nabavke – Beograd

Na osnovu Pravilnika o načinu i programu stručnog osposobljavanja i načinu polaganja stručnog ispita za službenika za javne nabavke („Sl. glasnik RS“, br. 77/2014, 83/2015), Centar za menadžment nabavki , FAM – Fakultet za menadžment i „Office 07“, organizovali su Obuku za službenika za javne nabavke. Obuka je održana 29. i 30. novembra (utorak i sreda) 2016. godine, sa početkom u 10:00 časova;  u Beogradu, u prostorijama Fakulteta za menadžment (Univerziteta Union – Nikola Tesla), na adresi: Vojvode Stepe 318 (preko puta Saobraćajnog fakulteta). Obuku su vršiti predavači: Miloš Jović, Dr Marko Špiler,  Aleksandra Litričin i Vlado Krivokapić.

Obuka se sastoji iz 30 časova, podeljenih u dva radna dana, na bazi usmenih izlaganja predavača interaktivnog tipa, prezentacija predavača, konsultacija i simulacije testa – ispita. Učesnici dobijaju knjigu „Menadžment javnih nabavki“, primerak Zakona o javnim nabavkamaCD sa prezentacijama predavača sa obuke. Na kraju obuke vrši se simulacija testa za ispit za službenika za javne nabavke, sačinjenog na osnovu dosadašnjih pitanja sa ispita za Službenika za javne nabavke.
Prvog dana predavanje su držali Dr Marko Špiler i Vlado Krivokapić. Predavanja su bila iscrpna i u skladu sa Progdamom obuke, regulisanim Podzakonskim aktom, predavači su sa učesnicima na Obuci morali da pređu 30 oblasti koje obuhvataju ceo Zakon o javnim nabavkama. Pauze za kafu, potom za ručak i na kraju za osveženje bile su neophodne, ali tridesetak učesnika je pomno pravilo svaki minut Obuke. Obuci su prisustvovali i studenti Master programa – Menadžment javnih nabavki, Fakulteta za menadžment FAM, gde su sa svojom profesorom Špilerom i na praktičan način analizirali teorijske aspekte ove oblasti koje se izučavaju u okviru Master programa.
Drugi dan otvara Aleksandra Litričin, a nakon toga Miloš Jović. Kako je Obuka prvog dana trajala do posle 18:00 časova, jako brzo je postalo jasno da će rad drugog dana trajati još duže, jar su Aleksandra Litričin i Miloš Jović imali zapažena izlaganja, prožeta nizom pitanja učesnika, a nakon predavanja usledila je dodela Sertifikata i na kraju Test – Simulacija  polaganja ispita za Službenika za javne nabavke, što je predstavljalo poseban benefit ove Obuke, ali je iziskivalo dodatno vreme i napor. Na kraju, učesnici su zadovoljno napustili Obuku, a prof. Špiler je pozvao sve učesnike da pre polaganja Ispita za Službenika za javne nabavke – dođu na predavanja na Master programu – Menadžment javnih nabavki, Fakulteta za menadžment FAM, gde će moći da pre Testa još jednom postave sva pitanja koja se eventualno jave u narednom periodu.

Ostavite odgovor