Obuka za polaganje ispita za službenika za javne nabavke – Pančevo, 1. i 2. jun 2016.

U Pančevu je 1. i 2. juna 2016. godine, održana dvodnevna Obuka za polaganje ispita za službenika za javne nabavke, u prostorijama Fakulteta za menadžment (Univerziteta Union – Nikola Tesla). Obuku su vršili predavači: Miloš Jović (Uprava za javne nabavke , Savetnik za stručne poslove i regulativu u javnim nabavkama), Dr Marko Špilerosnivač Centra za menadžment nabavki, profesor akademskih i strukovnih studija, autor 5 knjiga i 60 radova o javnim nabavkama, direktor Nabavke u više institucija i Aleksandra Litričindugogodišnja načelnica Analitike, međunarodne saradnje i saradnje sa državnim i drugim institucijama i saradnje sa medijima; doskorašnji sekretar Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki; član Pregovaračke grupe za pregovore o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji (5 – Javne nabavke); advokat i stručni redaktor pravnih tekovina EU – „Utility“ Direktive.

Obuka se sastojala iz 30 časova, podeljenih u dva radna dana, na bazi usmenih izlaganja predavača interaktivnog tipa, prezentacija predavača, konsultacija i simulacije testa – ispita. Učesnici su dobili knjigu „Menadžment javnih nabavki“, primerak Zakona o javnim nabavkamaprezentacije predavača sa obuke. Na kraju obuke vršena je simulacija testa za ispit za službenika za javne nabavke, sačinjenog na osnovu dosadašnjih pitanja sa ispita za Službenika za javne nabavke. Obuka je završena u kasnim večernjim satima, oba dana, a Dr Marko Špiler je učesnicima zakazao dodatnu simulaciju testa za narednu nedelju, jer su učesnici iskazali želju da pređu još nekoliko testova koje su dobili.

Pošto je Obuka nakon dva dana, do kasnih večernjih sati, obradila sve aspekte koje je Pravilnik predvideo, ostalo je da se urade testovi i vežbe po modelima koji se koriste na polaganju ispita za Službenika. Imajući u vidu da su učesnici  poželeli da im se veliki broj informacija „slegne“, dr Marko Špiler je obećao da će organizovati dodatni dan, koji je održan nakon tri dana i u trajanju od 15 do 21 čas je trajalo dodatno predavanje i testiranje.

Ostavite odgovor