Obuka za službenika za javne nabavke, Beograd

U Beogradu u zgradi Fakulteta za menadžment FAM, Univerziteta „Union Nikola Tesla“ na adresi: Vojvode Stepe 318, „Centar za menadžment nabavki“ i „FAM – Fakultet za menadžment„, organizovali su Obuku za službenika za javne nabavke. Obuka je trajala tri dana: 9. 10. i 11. marta 2016. godine, sa početkom u 10:00 časova, a zbog izuzetno posećene obuke i velikog interesovanja učesnika, predavanja su trajala čak i do 20:00, iako je bilo predviđeno do 16:00 časova.

„Ovo je prvi veliki u nizu projekata saradnje „Fakulteta za menadžment FAM“ i „Centra za menadžment nabavki“, koji je u svakom smislu opravdao očekivanja, i predstavlja uvod u naredne zajedničke projekte, od kojih bi najbitniji trebalo da bude Master program: „Menadžment javnih nabavki“ na Fakultetu za menadžment – FAM“ – izjavila je profesor Vesna Ćilerdžić prodekan za nastavu FAM-a.

Obuku su održali: Doc. dr Marko Špiler, profesor „Fakulteta za menadžment“ i „Visoke škole za dizajn, tehnologiju i menadžment“, osnivač i direktor „Centra za menadžment nabavki“, autor više desetina knjiga i naučnih radova iz oblasti javnih nabavki, Nadežda Mitrović – Žitko, dugogodišnja pomoćnica direktora u Republičkom sekretarijatu za zakonodavstvo, autorka više knjiga i naučnih radova iz oblasti javnih nabavki i Aleksandra Litričin, dugogodišnja načelnica Analitike, međunarodne saradnje i saradnje sa državnim i drugim institucijama i saradnje sa medijima, doskorašnji sekretar Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i član Pregovaračke grupe za pregovore o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji (5 – Javne nabavke).

„Ova trodnevna Obuke predstavlja bitan pokazatelj kvaliteta rada „Fakulteta za menadžment FAM“ i „Centra za menadžment nabavki“, u smislu interesovanja učesnika, činjenice da smo ograničili broj prijava dva dana pred početak zbog velikog interesovanja, ali i potrebe učesnika da ostanu i po tri sata duže od predviđenog vremena sa predavačima u sali“, izjavio je profesor Marko Špiler.
Javne nabavke predstavljaju jednu od najaktuelnijih tema u poslovanju državnog i privatnog sektora, pa stoga i ne čudi veliko interesovanje kada o toj tematici uz niz praktičnih primera govore Špiler, Mitrović – Žitko i Litričin. „FAM“ i „Centar za menadžment nabavki“ će iz navedenih razloga već početkom maja organizovati veliko savetovanje na ovu temu.
Obuka se sastojala iz 30 časova, podeljenih u tri radna dana, na bazi usmenih izlaganja predavača interaktivnog tipa, prezentacija predavača, konsultacija i simulacije testa – ispita, a u pauzama su se učesnici, koji su kao materijal dobili knjigu „Menadžment javnih nabavki“ – Dr Marka Špilera, primerak Zakona o javnim nabavkamaCD sa prezentacijama predavača sa obuke – družili i razmenjivali iskustva na pauzama za kafu i ručak. Na kraju obuke održana je tročasovna simulacija testa za ispit za službenika za javne nabavke, uz detaljna obrazloženja od strane predavača, a nekoliko učesnika je istaklo da do sada nije prisustvovalo kvalitetnije organizovanoj edukaciji iz oblasti javnih nabavki.

GALERIJA SLIKA:

Ostavite odgovor