Dr Milan Petrović

Rođen je 6. septembra 1976. godine u Beogradu. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu 2001. godine, na odseku za termotehniku. Na istom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na odseku za procesnu tehniku je 2005. godine stekao zvanje magistra tehničkih nauka. Istraživanje u okviru magistarskog rada je uradio za vreme svog tromesečnog studijskog boravka u Norveškoj, krajem 2004. godine na Univerzitetu za nauku i tehnologiju (NTNU) u Trondhajmu. Doktorirao je 2009. godine na Fakultetu za menadžment “Braća Karić” u Beogradu na temu “Obnovljivi izvori energije i održivi razvoj“ i time stekao zvanje doktora nauka o menadžmentu.

 

Profesionalnu karijeru započeo je od 2001. godine u stambenoj zadruzi “Prostor” u Beogradu, a zatim i u preduzećima: “Termoelektro projekt a.d.” iz Beograda, “Godes d.o.o.” iz Beograda i              JKP “Beogradske elektrane”.

 

U JKP “Beogradske elektrane” je od marta 2005. godine do danas i radio je na različitim poslovima (mašinskog inženjera, šefa službe za planiranje cevi i podstanica, direktora jedinice za implementaciju projekata – PIU, zamenika direktora preduzeća, projekt menadžera). Krajem 2012. godine je obavljao posao savetnika ministra u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine Republike Srbije. Od 11. decembra 2013. godine do 05. septembra 2016. godine je bio na funkciji zamenika direktora JKP “Beogradske elektrane”, a nakon toga do danas radi u kabinetu direktora na radnom mestu projekt menadžera JKP “Beogradske elektrane” i rukovodi realizacijom investicionim projektima koji se finansiraju iz međunarodnog kredita KfW-4.

 

Završio je razne stručne obuke i objavio je preko 25 stručnih radova iz oblasti energetike, životne sredine i održivog razvoja. Od 2017. godine je angažovan kao saradnik u nastavi na “Visokoj strukovnoj školi za preduzetništvo” u Beogradu, na predmetu Bezbednosno upravljanje prirodnim resursima.

 

Govori engleski jezik. Oženjen je i otac je jednog deteta.

Ostavite odgovor